Sport

Bauke Mollema traint na lange reis al in Tokio

Topsporters zijn vaak ook globetrotters. Neem Bauke Mollema. Hij finishte zondagavond om 19.20 uur op de Champs-Élysées in Parijs tijdens de Tour de France en na een snelle douche nam hij om 23.30 uur een vlucht van Air France richting Tokio voor een reis van een kleine twaalf uur.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema traint na lange reis al in Tokio
Bauke Mollema traint na lange reis al in Tokio

Amper achttien uur na aankomst zit de eerste verkenning van het parcours van de Olympische wegwedstrijd er al op om het tijdsverschil van zeven uur zo snel mogelijk weg te werken. Samen met Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Dylan van Baarle trok Mollema over de Fuji klim, één van de scherprechters aanstaande zaterdag.

Mollema reageerde opgewekt vanuit Tokio. 'Alles is oké! De reis verliep prima en na de landing verliep alles beter dan gedacht. Er zat maar drie uur tussen het landen en alle checks, controles en dat we in de auto zaten naar hotel.' Het is er, zoals verwacht, super warm. 'Ik zweette me kapot op die Fuji klim.' De wegrit is aanstaande zaterdag en gaat over een afstand van 234 kilometer. De renners moeten bijna vijfduizend hoogtemeters overwinnen. 

De start is om 4.00 's nachts Nederlandse tijd. De finish is rond 11.15 uur. (Foto: Twitter Bauke Mollema)