Sport

Bauke Mollema verlaat Deens volksfeest 'zonder erg'

De start van de Tour de France beleefde een geweldige start in Denemarken. Rijen dik stonden honderdduizenden de mensen vaak langs het parcours om de renners toe te juichen. Bauke Mollema beleefde dit alles vooral achterin het peloton. De Groninger hoefde zaterdag en zondag niet in actie te komen en kon zich mee laten voeren in het zog van de grote groep.


Leestijd: 1 minuut

Dramatische WK mixed relay voor Mollema en Nederland
Dramatische WK mixed relay voor Mollema en Nederland

Na een sterk begin met een negende plaats in de tijdrit op vrijdag was het een kwestie van de kilometers wegmalen, een kleine vierhonderd in getal. Mollema leek Denemarken zelfs met een plek in de tot tien te verlaten, maar dat ging zondag op tien kilometer voor de meet in Sonderborg mis. Een kleine wegversmalling zorgde voor een valpartij. Een grote groep, waaronder Mollema, stonden te voet en kwamen met een achterstand van 39 seconden over de streep.

Daardoor zakte Mollema naar plek 38, maar het klassement is niet meer zijn doel. Heel blijven in de eerste week heeft veel meer prioriteit om vanaf komend weekend niet meer achterin het peloton te bivakkeren. Dan komen de kansen voor de rittenkaper van tegenwoordig. Alle renners vlogen zondagavond nog vanuit Denemarken naar Noord-Frankrijk waar de Tour de France dinsdag verder gaat met een etappe van Duinkerken naar Calais.

Een dag later staat dan de belangrijke kasseienrit naar Arenberg op het programma. Ook dan geldt voor Mollema overeind blijven en 'zonder erg', zoals dat heet deze lastige hobbel te nemen. Voorlopig gaat het voor de nummer 175 van Trek Segafredo naar wens.