Sport

Bauke Mollema vervolgt seizoen in Italië

Bauke Mollema vervolgt zijn voorseizoen woensdag in Italië. Daar rijdt de Groninger de eendagskoers Trofeo Laigueglia. Een wedstrijd die Mollema na een solo vorig jaar op zijn naam wist te schrijven.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema vervolgt seizoen in Italië
Bauke Mollema vervolgt seizoen in Italië

Het is traditionele opening van het wielerseizoen in Italië. Vorig jaar reed Mollema op zestien kilometer van e finish weg en kwam in de kustplaats Laiguelia alleen over de streep. Een manier van winnen waar Mollema inmiddels patent op heeft. Dat was destijds al de tweede zege van het seizoen voor de klimmer. De teller staat dit seizoen nog op nul, maar Mollema reed al wel een aantal korte uitslagen en is tevreden over zijn vorm.

Na deze heuvelachtige wedstrijd trekt Mollema terug naar Frankrijk waar hij zondag van start gaat in de Koers naar de Zon, Parijs-Nice. Mollema gaat voor de vierde keer in zijn loopbaan deelnemen aan deze etappekoers. Succesvol was hij er nog nooit. Zijn beste resultaat was een negende plaats in het algemeen klassement in 2011. In 2012 gaf de kopman van Trek Segafredo op en in 2018 was plek dertig na acht etappes het eindresultaat.

Parijs-Nice kent dit jaar maar één vlakke etappe. In de eerste etappe eindigt het al heuvelachtig en in de laatste vier etappes staat het klimmen centraal. Prima koersdagen voor Mollema om de vorm verder aan te scherpen richting de Giro 'd Italia en de Tour de France waar Mollema etappes hoopt te winnen.