Sport

Bauke Mollema vervolgt seizoen met twee koersen in Frankrijk

Na de start van het seizoen in Australië trainde Bauke Mollema de afgelopen weken in zijn thuisomgeving in Monaco om zich verder klaar te stomen voor het voorseizoen. Het seizoen krijgt komend weekend een vervolg met twee eendaagse wedstrijden in Frankrijk.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht

Anderhalve week geleden kwam Mollema nog opmerkelijk in het nieuws door tijdens het hardloopevenement de Monacorun de tien kilometer zeer snel af te werken. En in zijn leeftijdscategorie 35 tot 39 jaar de snelste te zijn. Hardlopen maakt tegenwoordig onderdeel uit van Mollema zijn trainingsopbouw.

Komend weekend spelt de Groninger na een maand zonder wedstrijden weer een rugnummer op. In de Faun-Ardèche Classic. En een dag later staat de Faun Drome Classic op het programma. Dit duo koersen is een soort tegenhanger van de klassieke opening van het wegseizoen in België met de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

De Faun-Ardèche Classic is een koers over 170 kilometer met meer dan drieduizend hoogtemeters met start en finish in Guiherand-Granges, gelegen tussen Lyon en Marseille. Een pittige klimkoers. Feitelijk ideaal terrein voor Mollema. De vraag is of hij voor eigen kansen mag gaan of zijn ploegmaat Mattias Skjelmose moet bijstaan.

Een dag later gaat de Faun Drome Classic over meer heuvelachtig terrein, maar niet minder lastig. In de laatste 75 kilometer van de 190 kilometer staan liefst acht beklimmingen op het programma. Voor Mollema een ideaal weekend om toe te werken naar de voorjaarsrittenkoers Parijs-Nice waar hij vanaf 3 maart acte de présence geeft.