Sport

Bauke Mollema vervolgt zijn voorbereiding in de Franse Provence

Een vierdaagse rittenkoers in Frankrijk met een aantal interessante etappes. Ging het vorige week vooral om na bijna vijf maanden weer het gevoel in het peloton mee te maken dat zal de komende dagen anders zijn. De 34-jarige Groninger zal zich ongetwijfeld een keertje willen laten zien. Hij was goed te spreken over hoe de benen vorige week aanvoelden.

Zeker in de eerste drie ritten gaat het behoorlijk op en af. Om een rol te kunnen spelen moet de conditie al behoorlijk op orde zijn. Het zwaartepunt in de zesde editie van de Tour de la Provence is de etappe van zaterdag. Dan koersen de renners over ruim 150 kilometer van Istres richting de mythische Mont Ventoux. Niet helemaal naar boven. De streep is getrokken op Chalet Reynard (1431 meter). Na ruim zestien kilometer klimmen wordt daar gestreden om de ritzege.

De slotrit is niet al te lastig, waardoor Mollema als hij wat wil dan bij de les moet zijn. De verrichtingen van de kopman van Trek Segafredo zijn deze week te volgen via Ziggo Sport en Eurosport.


Leestijd: < 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Bauke Mollema is na zijn rentree vorige week in de Ster van Bessèges een paar dagen thuis geweest in Monaco. Hij trainde en beklom woensdag de fameuze Col d'Èze, vaak scherprechter in Parijs-Nice. Mollema vervolgt zijn voorbereiding vandaag in de Tour de la Provence.