Sport

Bauke Mollema werkt in Italië toe naar Ronde van Lombardije

Het wielerjaar nadert het einde. Komende zaterdag staat de Ronde van Lombarije op het programma. Deze klassieker wist Bauke Mollema twee jaar geleden te winnen na een solo van dertig kilometer. Mollema wil zaterdag weer hoge ogen gooien en is te voorbereiding al in Italië neergestreken.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema op weg naar twintigste grote ronde
Bauke Mollema op weg naar twintigste grote ronde

De Groninger rijdt drie semi-klassiekers. Afgelopen zaterdag reed Mollema naar de zevende plaats in de Giro dell' Emilia. Een koers waarin Primoz Roglic met de winst aan de haal ging. Het is qua wedstrijden een drukte van belang in Italië. Vandaag staat de Tre Valli Varesine op de rol. De Ronde van de Drie Valleien is 197 kilometer lang en de renners moeten 3500 hoogtemeters overbruggen. Een pittige koers in de provincie Varese waar Mollema veel concurrenten voor komende zaterdag tegenkomt.

Mollema reed ruim een week geleden het WK in Leuven uit en zal die uitputtingsslag ook gebruikt hebben om de vorm verder aan te scherpen. Woensdag staat Milaan-Turijn op het programma. In deze koers over 190 kilometer staat Mollema ook op de deelnemerslijst. Daar zal de laatste fysieke prikkel uitgedeeld worden om zo optimaal mogelijk klaar te zijn voor de 'Koers van de Vallende Bladeren', een koers over 240 kilometer.

Mollema voerde dit seizoen lange tijd de ranglijst van meeste koersdagen aan, maar doordat de kopman van Trek Segafredo in augustus helemaal niet in aktie kwam is hij die positie kwijt. Mollema staat gedeeld dertiende met 78 koersdagen.