Sport

Bauke Mollema wil nog zeker vijf jaar fietsen

Wielrenner Bauke Mollema wil tot zijn veertigste doorgaan met fietsen. Dat vertelde de Groninger tijdens een online bijeenkomst met de media tijdens het eerste trainingskamp van het seizoen in Spanje. De 35-jarige renner laat zijn klassementsambities varen en gaat puur op jacht naar ritzeges.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema op weg naar twintigste grote ronde
Bauke Mollema op weg naar twintigste grote ronde

Voor komend seizoen staat net als dit jaar wederom de combinatie Ronde van Italië en Tour de France op het programma. In de Giro wist Mollema, die aan zijn vijftiende seizoen als beroepsrenner begint, nog geen etappezege te boeken. Daar een keer juichend over de streep komen staat dan ook hoog op het prioriteitenlijstje. Mollema won in 2021 en 2017 een rit in de Tour en in 2013 pakte hij een etappezege in de Ronde van Spanje.

Mollema rijdt sinds 2016 bij Trek Segafredo en gaat binnenkort in gesprek om zijn verbintenis te verlengen. Dus meer als klassementsrenner. De klimmer laat weten dat het niveau van de ronderenners de laatste jaren extreem goed is en het lastig is om op dat punt goed mee te strijden. Ondanks dat zijn waardes goed zijn. Mollema liet weten zich beter te voelen dan vijf jaar geleden en tegenwoordig meer voldoening te halen uit een overwinning dan een korte klassering in een algemeen klassement.

De kopman is alweer een maand in training en trapt zijn seizoen op 30 januari in Frankrijk af met de Grand Prix Marseillaise. Daarna de etappekoersen Ster van Bessèges en Alpes Maritimes du Var, waar Mollema dit jaar de eerste etappe won. Het is de bedoeling om weer vroeg in vorm te zijn en om snel een overwinning bij te kunnen schrijven.

Overigens slaat Mollema de Amstel Gold Race komend jaar over. Vanwege een wijziging op de kalender is de Gold Race een week eerder dan anders en past het niet in het schema. Mollema is tegen die tijd op hoogtestage ter voorbereiding op de Giro d' Italia.