Sport

Bauke Mollema wint net geen Olympische medaille bij wegwedstrijd 

Bauke Mollema heeft zaterdagochtend in Japan net geen medaille gewonnen bij de Olympische wegwedstrijd. Mollema werd vierde, achter Richard Carapaz uit Equador (goud), Tadej Pogacar uit Slovenië (zilver) en Wout van Aert (brons).


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema wint net geen Olympische medaille bij wegwedstrijd 
Bauke Mollema wint net geen Olympische medaille bij wegwedstrijd 

In de finale van de koers bleek Richard Carapaz te snel. Hij kwam met meer dan een minuut voorsprong als eerste over de meet. Daarachter legde Mollema het in een sprint af tegen Pogacar en Van Aert, die werden gezien als de twee topfavorieten. 

Mollema mocht nog blij zijn dat hij mee kon sprinten. Op de Mikuni-pas plaatste Pogacar een op het oog beslissende aanval. Mollema had moeite om aan te haken in de achtervolgende groep. In de laatste kilometers hield hij toch stand. 

"Ik zat er goed bij, denk ik", zegt Mollema in een eerste reactie bij de NOS. "Ik had niet veel over. Ik denk niet dat ik iets verkeerds heb gedaan. De mannen die voor me zaten, pakken de medailles verdiend. Ik probeerde mee te sprinten, maar dat is lastig tegen Pogacar en Van Aert. Die mannen zijn te snel voor mij." 

Mollema: "Het was een heel zware koers. Voor de warmte en de luchtvochtigheid maken het heel zwaar. Dit is heel anders dan wat we in Europa gewend zijn."