Sport

Belg Kevin Verhulst nieuwe assistent bij Donar

In de zoektocht naar een nieuwe assistent-coach is Donar uitgekomen bij de 38-jarige Kevin Verhulst. De Belg heeft een overeenkomst gesloten voor de rest van dit seizoen met een optie voor volgend seizoen. Donar was na het doorschuiven van Andrej Stimac naar de positie van hoofdcoach na het ontslag van Matthew Otten ruim twee maanden geleden op zoek maar een assistent.


Leestijd: 1 minuut

Belg Kevin Verhulst nieuwe assistent bij Donar
Belg Kevin Verhulst nieuwe assistent bij Donar

Verhulst heeft veel ervaring opgedaan bij Okapi Aalst. Hij is begonnen als jeugdcoach en binnen de club opgeklommen tot assistent bij het eerste team. Het afgelopen jaar had was Verhulst hoofdcoach bij Merelbeke Hawks in de tweede divisie in combinatie met zijn werk als docent economie. Ook organiseert de nieuwe assistent-coach basketbalkampen.

Verhulst over zijn aanstelling. 'Ik kijk alvast uit naar de samenwerking met de mensen van Donar. Blij terug op het niveau te kunnen coachen en de hoofdcoach bij te staan. Ik ben in contact gekomen met Donar door mijn agent. Hij vertelde dat in Groningen met mijn profiel er een mogelijkheid was passend bij mijn profiel. En is mijn cv bij de technische man Drago Pasalic terechtgekomen. Nadien ook paar keer gebeld met coach Andrej Stimac en vorige week ben ik ook langs geweest.'

Donar is bij monde van Drago Pasalic blij met de komst van Kevin Verhulst. 'We hebben de best passende oplossing gevonden voor de functie.' Donar heeft met de komst van Verhulst de technische staf voor dit seizoen weer compleet. Dit jaar komt Donar in de BNXT-League nog één keer in actie. In Den Helder zijn de Suns op dinsdagavond 27 december de tegenstander van de nummer zes in de competitie. (Foto: Donar)