Sport

Beloften FC Groningen scoren nu in Reservecompetitie

Vorig jaar speelde Jong FC Groningen nog in de Derde Divisie. Met ingang van dit seizoen zijn de talenten van de FC uit de voetbalpiramide gegaan en toegetreden tot de Reservecompetitie. De belangrijkste redenen waren aangepaste dispensatiespelers en dat in het seizoen 2020/2021 een landelijke onder 21 competitie komt.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan
FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

Met het toetreden tot de reservecompetitie heeft FC Groningen een voorschot genomen om volgend jaar aan die onder 21 competitie mee te gaan doen. Het seizoen is inmiddels vijf duels onderweg en FC Groningen staat op de derde plaats. In Leeuwarden werd maandagavond met 2-0 gewonnen van de reserves van Cambuur. Beide doelpunten kwamen op naam van Kaj Sierhuis, de spits die een paar weken geleden zijn basisplaats in het eerste elftal verloor.

In de tweede minuut opende Sierhuis al de score door te profiteren van een keepersfout. Acht minuten voor de pauze was het wederom raak. Na de pauze kwam er in de stand geen verandering meer. Op maandag 21 oktober speelt FC Groningen 2 de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo 2. FC Groningen staat derde in de Reserve Competitie A met tien punten uit vijf duels.  Jong PEC Zwolle en Jong Go Ahead Eagles hebben beiden twaalf punten.