Sport

Bestuur Donar op zoek naar nieuwe coach na ontslag Otten

Het zat er aan te komen. Na een dramatische seizoenstart met bijna alleen maar nederlagen moet er iets gebeuren om de situatie bij Donar een positieve wending te geven. De kortste klap is dan meestal het ontslaan van de coach en dat is gebeurd. Na ruim een seizoen is er een einde gekomen aan de samenwerking met coach Matthew Otten.


Leestijd: 1 minuut

Bestuur Donar op zoek naar nieuwe coach na ontslag Otten
Bestuur Donar op zoek naar nieuwe coach na ontslag Otten

De reden voor deze breuk is dat het bestuur en de technisch directeur niet tevreden zijn over de ontwikkeling van het team en de coach. Zo laat de al jaren toonaangevende club weten. Het proces van verbetering in ontwikkeling is vorig seizoen reeds ingezet en dit seizoen verder aangevuld met het aantrekken van adviseur Meindert van Veen en assistent-coach Andrej Stimac. Qua resultaten valt het de laatste jaren tegen. Het laatste kampioenschap dateert van 2018.

De afgelopen weken zijn regelmatig gesprekken geweest over verwachtingen, verbeteringen en prestaties die passen bij Donar. Dit betrof niet alleen het functioneren van de hoofdcoach maar ook van het team. Daarbij is gebleken dat de chemie tussen het team en de hoofcoach onvoldoende is. Wat wellicht ook een negatieve rol speelde was dat Otten vanwege zijn rol als assistent-coach bij Oranje een deel van de voorbereiding miste.

Stimac zal de taak van hoofdcoach voorlopig waarnemen. Donar speelt komende zondagmiddag in Zwolle tegen Landstede Hammers.