Sport

Boomstra en Sipma nog in de race om Nederlandse titel

Het NK dammen in Kraggenburg nadert de ontknoping. Met nog twee speelrondes te gaan zijn er nog vier kanshebbers, waaronder de Groningers Roel Boomstra en Wouter Sipma. Sipma heeft een puntje minder dan de koplopers Jan Groenendijk en Alexander Baljakin. Boomstra moet vanaf plek vier twee punten goedmaken.


Leestijd: 1 minuut

Nederlandse damtitel voor Wouter Sipma uit beeld geraakt
Nederlandse damtitel voor Wouter Sipma uit beeld geraakt

Donderdag werden de tiende en elfde speelronde afgewerkt. Dat leverde Boomstra drie punten op. Sipma kwam twee puntendelingen overeen. In de avondronde ontmoette hij de koploper Baljakin, maar slaagde er niet in om tot winst te komen. Als Sipma helemaal door wil stoten naar de top moet hij in de voorlaatste ronde Groenendijk van het bord zien te spelen en de volle winst mee te nemen. De 28-jarige Sipma werd nog nooit Nederlands kampioen. Plek twee in 2019 is zijn beste resultaat.

Voor de tweevoudig nationaal kampioen Boomstra liggen de kaarten nog iets minder goed. Hij is afhankelijk van andere uitslagen en moet sowieso zijn laatste twee partijen winnen om nog kans te maken op de eerste plek. De 28-jarige Boomstra staat bekend om de sterke eindsprint tijdens een toernooi. Grootste kanshebber is op voorhand de achtvoudig kampioen Baljakin. Zaterdag aan het eind van de middag is het bekend.