Sport

Boomstra op jacht naar derde wereldtitel

Dammer Roel Boomstra gaat vanaf woensdag op jacht naar zijn derde wereldtitel. Dat moet gebeuren in een tweekamp tegen vijfvoudig en regerend wereldkampioen Alexander Schwarzman. De match wordt gespeeld op de High Tech Campus in Eindhoven. De nieuwe wereldkampioen moet minimaal drie van de twaalf partijen winnen om de zege te mogen opeisen.


Leestijd: 1 minuut

Roel Boomstra krijgt met derde wereldtitel beloning voor sterk spel
Roel Boomstra krijgt met derde wereldtitel beloning voor sterk spel

De 28-jarige Boomstra heeft qua WK-matches een ijzersterk trackrecord. In de twee matches die hij speelde verloor de Groninger niet één keer. Zowel tegen Jan Groenendijk in 2016 als tegen Schwarzman bleef Boomstra ongeslagen. Voor het afschudden van de speler uit Rusland was twee jaar geleden wel een tiebreak nodig.

Afgelopen zomer greep Schwarzman tijdens het WK in Tallinn de macht. Boomstra moest genoegen nemen met brons. En omdat Alexander Georgiev als wereldkampioen van 2020 begin vorig jaar het spelen van een match niet zag zitten in een coronabubbel ging dat niet door en stuit Boomstra nu weer op deze oude bekende.

Woensdag om 11.00 uur begint de eerste partij. Als in de eerste zes potjes geen van beide een keer weet te winnen wordt een eerste tiebreak gespeeld om een overwinning te forceren. En als het op 20 januari nog niet klaar is dan volgt wederom een tiebreak met verkorte speeltijd om uiteindelijk een winnaar aan te wijzen.

Stadjer en goede vriend Wouter Sipma en oud-topdammer Rob Clerc zijn de secondanten van Boomstra en steunen hem in de strijd.