Sport

Burgemeester Koen Schuiling geeft startschot Campus Trail 2023

Burgemeester Koen Schuiling zal op vrijdag 15 september het startschot geven voor de Campus Trail 2023. Tijdens de vierde editie van dit hardloopevent rennen de lopers door onderwijsinstellingen, onderzoeksfaciliteiten, universiteitsgebouwen, bedrijfspanden en meer op Zernike Campus.


Leestijd: 1 minuut

“Bewegen is goed voor je hersenen, het verbetert je geheugen”, zegt Schuiling. “Dit hardloopevent helpt niet alleen je lichaam gezond te houden, het is ook een mooie uitdaging voor nieuwsgierige mensen die graag eens een kijkje achter de schermen willen nemen op de Campus. Met veel plezier help ik de deelnemers aan de start op weg.”

De Campus Trail is een initiatief van Campus Groningen in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, Bedrijvenvereniging WEST, ACLO, het Sportcentrum, Lode Holding. De praktische organisatie van het event ligt in handen van Paul van Put Events.

Route-update

De Campus Trail gaat op 15 september om 15.30 uur van start. De startlocatie van de hardlooproute van zo’n vier mijl is Lode Holding, specialist in het vervaardigen van medisch technische oplossingen die bijdragen aan bewegen en een lang en gelukkig leven. De organisatie van de Campus Trail heeft een nieuw onderdeel toegevoegd aan de route, namelijk Start-up City. Daarnaast voert de route van de Trail ook langs Avebe, het Innovatiecentrum Chemie & Engineering, Startup City en het vernieuwde Zernikeplein 7. Het event wordt afgesloten met een borrel en het Campus Café bij Brasserie Zernike.

De route van de Campus Trail 2023

Inschrijven

Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor deelname aan de Campus Trail via Inschrijven Campus Trail. Een regulier ticket kost €14,50. Ben je student? Vul dan je studentnummer in en ontvang €5 korting op je startbewijs. Ook is het mogelijk om als bedrijventeam mee te doen met de Trail. In het bedrijvenpakket zitten onder andere 8 startnummers, zichtbaarheid van je bedrijf langs de route, een medaille per deelnemer en twee consumpties per persoon bij de borrel na afloop. Voor meer info, stuur een mail naar Amber van der Schaaf (amber@campusgroningen.nl)