Sport

Caspar Wit nieuwe hoofdcoach Martini Sparks

De basketbalvrouwen van LGITS.nl Martini Sparks hebben in de persoon van Caspar Wit een nieuwe hoofdcoach. Nadat de vorige coach Robert Tinga het in december niet meer zag zitten en vertrok is de zoektocht naar een opvolger ingezet. De 56-jarige Wit blijft in ieder geval tot het einde van het seizoen. Zo laat de club weten.


Leestijd: 1 minuut

Caspar Wit nieuwe hoofdcoach Martini Sparks
Caspar Wit nieuwe hoofdcoach Martini Sparks

Als speler heeft Wit de nodige ervaring. De nieuwe coach genoot zijn jeugdopleiding bij Exercitia ’73 in Eelde en speelde daarna een jaar highschool basketbal bij Bay City Michigan in de VS . Daarna kwam Wit tien jaar uit voor clubs in de Nederlandse Eredivisie (Donar, Red Giants Meppel, Orca’s Urk en Zwolle). Als coach was hij de laatste jaren actief als coach van het eerste vrouwenteam van Exercitia' 73. De oud-speler maakt in Haren zijn debuut op het hoogste niveau.

Komende zaterdag zit Wit voor het eerst op de bank en kan de borst direct nat maken. Koploper Sportiff Grasshoppers uit Katwijk is dan te gast in sporthal Scharlakenhof. De Sparks staan zelf laatste met vier punten uit dertien duels. De club denkt in Wit iemand gevonden te hebben die goed past bij de cultuur en de basketbal-filosofie van Martini Sparks. De komende periode zal uitwijzen in hoeverre dit het geval is.