Sport

CDA wil tijdelijke sporthal om wachtlijsten binnensport te voorkomen

De CDA-fractie van de gemeente Groningen komt met een motie om wachtlijsten in de binnensport te voorkomen. De partij wil dat er een tijdelijke blaashal wordt neergezet om aan de groeiende vraag te voldoen.


Leestijd: 1 minuut

“Met de heropleving van verenigingen na de coronacrisis merken we dat het huidige aanbod aan binnensportaccommodaties niet voldoende is om aan de groeiende vraag te voldoen”, zegt fractievoorzitter Jalt de Haan.

Volgens De Haan is het de verantwoordelijkheid van de gemeente om ervoor te zorgen dat iedereen de kans krijgt om te sporten zonder op lange wachtlijsten te belanden.

De langetermijnoplossing om nieuwe sporthallen te bouwen staat op de planning. Er zijn al plannen voor nieuwe sporthallen in Kardinge en De Suikerzijde, maar de realisatie daarvan vergt tijd. Daarom pleit de CDA fractie voor een tijdelijke (blaas)hal in afwachting van structurele oplossingen. De tijdelijke hal biedt extra capaciteit en verlicht de druk op de bestaande faciliteiten.

Met de motie roept de CDA-fractie het college op om in de begroting van 2024 budget vrij te maken voor een tijdelijke (blaas)hal.