Celeritudo houdt titelkansen in leven

De dames basketballsters van Celeritudo wonnen zaterdag in Vinkhuizen van Den Helder. Woensdag is het erop of eronder in Den Helder.

Leestijd: 2 minuten

De speelsters van coach Tineke Kuiper toonden zaterdagavond veel inzet en strijdlust tegen Den Helder van coach Meindert van Veen.

Na afloop van het gewonnen (62-55) duel bedankte Kerryn Owens de 350 toeschouwers persoonlijk via de microfoon voor hun steun. Daar kunnen de MPC-heren nog wat van leren. De Groningse dames hadden het alleen aan het begin van het eerste kwart echt moeilijk tegen de Helderse dames. Een 0-6 achterstand moest ongedaan gemaakt worden. Het eerste kwart werd met 17-11 besloten.

Na driekwart minuut in het tweede kwart werd de wedstrijd een half uur stilgelegd vanwege een gewonde toeschouwster. Zij werd met nekletsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Bij rust was de voorsprong 26-21 voor ‘Tudo’.

De Groningse dames kwamen heel snel in foutenlast, maar lieten zich niet van de wijs brengen door de arbiters. Laura Kooij, sterspeelster van Den Helder maakte 18 punten, maar kon haar ploeg er op beslissende momenten niet doorheen helpen. Owens, MPC’s Australische topper, kon dat wel in de spaarzame minuten dat zij (ook vanwege 4 fouten) binnen de lijnen stond. Haar 11 punten, waaronder een schitterende driepunter vormden het verschil.

Coach Van Veen van Den Helder, die weer op bekende wijze verbaal als een razende tekeer ging tegen zijn speelsters, bewees zijn team een slechte dienst. Een technische fout aan het begin van het vierde kwart (bij 44-43) was het breekpunt van de wedstrijd. De Groningse dames liepen uit naar 53-44. Zes punten uit deze run kwamen op naam van topscorer Elke Snijder (25 punten).

De Tigers lieten de gasten nog even terugkomen, maar op dat moment sloeg Owens toe met het beslissende afstandsschot. Kraak, Ten Vaarwerk, Owens en De Pee mochten zaterdag weinig van de scheidsrechters, aanstaande woensdag staan ze weer fit (en met 0 fouten) aan de start in Den Helder. De winnaar van dat duel mag het in de semi’s opnemen tegen de Sneekhout Lions.