Sport

Chris Huizinga nog twee jaar bij Jumbo-Visma

Schaatser Chris Huizinga uit Garnwerd heeft zijn contract bij schaatsteam Jumbo-Visma met twee seizoenen verlengd. De 22-jarige Huizinga staat sinds de winter van 2017 onder contract bij de formatie van coach Jac Orie. Huizinga wist afgelopen seizoen opnieuw een flink aantal persoonlijke records te noteren.


Leestijd: 1 minuut

Chris Huizinga nog twee jaar bij Jumbo-Visma
Chris Huizinga nog twee jaar bij Jumbo-Visma

Zo snelde Huizinga in februari in Calgary onder meer naar een tijd van 3.42,03 (was 3.42,85) op de 3000 meter. Een week later haalde hij in de Olympic Oval twee seconden van zijn eigen toptijd op de 1500 meter af: 1.44,60 (was 1.46,62). Aan het begin van het seizoen had hij zich bij het World Cup Kwalificatie Toernooi al verbeterd op de 1500, 5000 en 10.000 meter. Bij het NK allround finishte Huizinga als vierde.

'Ik ben blij met de contractverlenging en het vertrouwen dat ik krijg van Jac', reageert Huizinga. 'De samenwerking verloopt goed en ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel kan leren. Met de komst van Marcel Bosker hebben we ook volgend seizoen weer een ijzersterke allroundploeg staan. Ik ga mijn uiterste best doen om de aankomende twee seizoenen weer een volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten.'

Foto: twitter Chris Huizinga