Sport

Club Lois Abbingh op het laatste moment van ondergang gered

Zondagavond meldde de club van de Groningse handbalster Lois Abbingh op social media dat het ophield te bestaan. Het Noorse Vipers Kristiansand was er niet in geslaagd om de financiële problemen op te lossen, maar daarna gebeurde toch nog een wonder.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Archief Groninger Internet Courant
Foto: Archief Groninger Internet Courant

Het was niet gelukt om dekking te vinden voor de benodigde ruim twee miljoen euro. De Noorse media maakten al volop melding van de ondergang van de Europese topclub. Maar amper 24 uur later liet voorzitter Peter Gitmark weten dat er zich razendsnel toch geldschieters aangediend hadden en was er alsnog een redding.

De club won de afgelopen drie jaar de Champions League en is al jaren toonaangevend in Europa. De 32-jarige Abbingh speelt sinds vorig jaar in de Noorse havenstad en heeft nog niet op de ontstane situatie gereageerd. Vipers Kristiansand had aanvankelijk tot afgelopen vrijdag de tijd om de problemen op te lossen en zat zondag dus al ver in de extra tijd toen het mirakel zich alsnog voltrok.

Hiermee lijkt het lot afgewend dat Abbingh zonder club kwam te zitten. En daarmee per direct ook niet meer voor Oranje zou kunnen spelen, omdat spelers verzekerd zijn via hun club en niet via het handbalverbond. Het is gezien de snelheid van het proces wel de vraag of het nu daadwerkelijk ook echt financieel in kannen en kruiken is. Dat blijkt de komende dagen ongetwijfeld.