Sport

Commercieel directeur Robbert Klaver per direct weg bij FC Groningen

Robbert Klaver vertrekt per direct als commercieel directeur van FC Groningen. Hij doet dat in goed overleg na een verschil van inzicht over de te varen koers op commercieel gebied, zo laat de club weten.


Leestijd: 1 minuut

Commercieel directeur Robbert Klaver per direct weg bij FC Groningen
Commercieel directeur Robbert Klaver per direct weg bij FC Groningen

Klaver begon in 2008 als commercieel manager bij FC Groningen en was sinds februari 2012 commercieel directeur. Toen de vorige algemeen directeur, Hans Nijland, aangaf te vertrekken, solliciteerde Klaver naar die functie. De club koos voor Wouter Gudde, tot onvrede en teleurstelling van Klaver, die vervolgens wel aanbleef als commercieel directeur. 

Ziek thuis
Later ontstond in de nieuwe directie, waarin ook technisch directeur Mark Jan Fledderus nieuw was, een verschil van inzicht over de koers. Klaver zat al geruime tijd ziek thuis. 

Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen dankt Klaver voor zijn inspanningen bij de club. “We zijn met elkaar in gesprek geweest over de toekomst van het commerciële beleid van de club, want iedereen weet dat wij op dat vlak een stevige uitdaging hebben. Over de manier waarop we die uitdaging willen aangaan, kwamen we niet op één lijn. De uiteindelijke conclusie is dat het voor beide partijen beter was dat onze wegen zich zouden scheiden. Namens heel FC Groningen wil ik Robbert hartelijk danken voor zijn inspanningen en werkzaamheden bij de club en wij wensen hem alle succes in het verdere verloop van zijn carrière”, zegt Gudde in een verklaring.  

Gudde neemt taken over
Gudde zal voorlopig de commerciële zaken binnen FC Groningen op zich nemen. Voordat hij bij FC Groningen kwam, bekleedde hij die functie ook al bij Excelsior. Op korte termijn wil Gudde duidelijk maken hoe de functie in de toekomst wordt ingevuld.