Sport

Cupfighter Lycurgus slaat met vierde beker op rij weer toe

In een volle Maaspoort in Den Bosch liet Samen Lycurgus zich weer eens van de beste kant zien door voor de vierde keer op rij de volleybalbeker te winnen. Concurrent Draisma Dynamo werd met 3-1 aan de kant gezet. Het is in totaal de vijfde beker in de historie van de club en de veertiende in totaal.


Leestijd: 1 minuut

Cupfighter Lycurgus slaat met vierde beker op rij weer toe
Cupfighter Lycurgus slaat met vierde beker op rij weer toe

Via 25-19, 22-25, 25-22 en 25-19 won de ploeg van coach Arjan Taaij met overtuiging en nam revanche op de teleurstellende nederlaag van zaterdagavond. Toen datzelfde Dynamo in het eigen Alfa-college Sportcentrum met 3-1 te sterk bleek, waardoor de eerste kans om de finale om de landstitel te bereiken verloren ging. Komende zaterdag in Doetinchem tegen Active Living Orion krijgt Samen Lycurgus daar een laatste kans voor. Hiervoor is wel minimaal een 3-1 zege voor nodig.

De winst was uiteindelijk een echte teamprestatie, waarbij op de juiste momenten toegeslagen kon worden. De bekerwinst is na het winnen van de Supercup in december de tweede prijs van het seizoen. Met Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Niels de Vries, Jeffrey Klok en Markus Held begon Samen Lycurgus aan de negende bekerfinale in de historie. Met veel energie en overtuiging in de eerste set.

Dat beeld bleef gedurende een groot deel van de wedstrijd bestaan. Alleen in de tweede set liep het met name door minder servedruk minder. Deze dip kon vanaf set drie weer omgezet worden, waardoor de Groningers weer de overhand in de wedstrijd kregen. Een belangrijke factor was ook het uitvallen van Ramon Martinez-Dion aan de kant van Dynamo. Aan het eind van de eerste set viel de belangrijke speler ongelukkig. Een eerste diagnose was een afgescheurde achillespees.

In de vierde set liet Samen Lycurgus er uiteindelijk geen gras meer over groeien. De overtuiging bleef in het spel en vanaf 8-6 was het een kwestie van erop en er over. Een servefout aan de kant van Dynamo betekende zeven matchpoints. Op het derde was het raak. McCauley tekende via het blok voor het laatste punt in deze met overtuiging gespeelde finale waarin het team echt op stond.