Sport

Dartele veulen Robben maakt mensen blij

Wat moet Arjen Robben zondagmiddag aan de Oude Meerdijk in Emmen een geweldige middag beleefd hebben. Niet alleen vanwege de 4-0 zege van zijn club FC Groningen, maar vooral dat hij echt heeft kunnen bewijzen dat de voetballer in hem nog leeft. Met als geweldige bijvangst de blijdschap bij iedereen.


Leestijd: 2 minuten

FC Groningen wint niet bij afscheidsfeestje Robben
FC Groningen wint niet bij afscheidsfeestje Robben

Niet alleen bij de fans van FC Groningen, maar het gonsde bij wijze van spreken in het hele land en zelfs daarbuiten. Arjen Robben nam zijn team mee op sleeptouw zoals hij dat kan. Heerlijk pingelen met de bal aan de voet op zoek naar de geniale oplossing. Voetballend iets laten zien wat alleen voor de groten der aarde is weggelegd. Robben is daar één van en met zijn optreden in Emmen heeft de Bedumer vooral zichzelf een grote dienst bewezen.

Vorig jaar stak de 37-jarige Robben zijn nek uit en zorgde toen voor een positieve storm rondom de club. Vervolgens viel het allemaal zwaar tegen en is de aanvaller zich meer dan eens enorm tegengekomen. Twijfel voerde vaak de boventoon, maar toch doorzetten. Keihard werken in het TopsportZorgcentrum in de hoop om die ene dag nog een keer mee te maken. Langzaam kwam er verbetering en sloot Robben aan bij de groep.

Er kwamen al een paar invalbeurten. Dat was al prachtig. En terwijl het erop leek dat Robben het kunstgras in Emmen aan zich voorbij liet gaan, omdat de kans op blessures te groot geacht werd, gebeurde het daar toch. De balvirtuoos zette zijn handtekening onder een grootse wedstrijd. Hij dirigeerde FC Groningen naar een 4-0 zege. De grootste overwinning van het seizoen. Na tachtig minuten met een glimlach op zijn gezicht die mogelijk nooit zo breed is geweest eindigde Circus Robben zijn voorstelling.

De impuls die hij als voetballer aan een team kan geven is fenomenaal. Robben zal ongetwijfeld met een stram lijf uit bed gekomen zijn aan de Verlengde Hereweg in Groningen, maar terugdenkend aan de 4-0 in Emmen zal hij dat wel prima vinden. Robben heeft laten zien dat hij het nog kan dat is het allermooiste. Het voetbalvuur in hem brandt wellicht als nooit tevoren. De warming-up onder de klanken van Live is life van Opus en het ontspannen hooghouden van de bal was de opmaat naar een historische middag en een onvergetelijke ervaring. Bedankt Arjen!