Sport

De spanning stijgt bij Lycurgus

Met nog twee speelronden te gaan in de reguliere competitie van de Bet City Eredivisie is Nova Tech Lycurgus nog niet zeker van een plek bij de beste vier. De eerste vier gaan in Poule A strijden om de beste uitgangspositie voor de play-offs om de landstitel.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus eerder dit seizoen in Martiniplaza
Lycurgus eerder dit seizoen in Martiniplaza

Lycurgus staat nu derde en speelt woensdagavond in Doetinchem tegen koploper Active Living Orion en volgende week woensdag is nummer twee Draisma Dynamo te gast in Martiniplaza. Diverse scenario’s kunnen zich voltrekken. Daar speelt nummer vijf Sliedrecht Sport een grote rol bij. Er is momenteel één ding zeker. Nummer één Orion kan niet meer achterhaald worden op de ranglijst.

Verder kan het nog alle kanten op. Dynamo heeft 36 punten. Lycurgus heeft eentje minder en nummer vier Numidia VC Limax heeft 33 punten. De ploeg van coach Arjan Taaij kan nog vijfde worden, maar ook tweede. Woensdagavond staat namelijk ook Sliedrecht Sport tegen Dynamo op het programma. Qua uitslag redelijk bepalend hoe de strijd om plek twee, drie en vier zich gaat ontvouwen.

Als Dynamo de volle winst pakt in Sliedrecht is Lycurgus sowieso verzekert van een plek bij de eerste vier, maar welke positie is dan nog niet zeker. Mocht Lycurgus onverhoopt vijfde worden dan kan het via een plek bij de eerste twee in Poule B een plek afdwingen in de kwartfinale van de play-offs om via een omweg alsnog kans te maken op het kampioenschap.

De uitdaging voor Lycurgus tegen Orion is groot. De formatie uit de Achterhoek verloor dit seizoen pas twee keer met 3-2 en is met overmacht de toonaangevende ploeg. Wellicht dat de technische staf spelers die weinig aan bod komen speelminuten gaat geven, maar voor de hand ligt dit niet.

Lycurgus had te maken met ziekte. Kyle McCauley en Cole Gillis waren afgelopen weekend niet inzetbaar. Het is te hopen dat beide Amerikanen weer fit genoeg zijn om mee te doen. Niels de Vries en de Amerikaan Cal Fisher zijn al langere tijd niet inzetbaar.