Sport

Dennis van der Ree nieuwe assistent-trainer FC Groningen

Dennis van der Ree is met ingang van het nieuwe voetbalseizoen assistent-trainer bij FC Groningen. De 43-jarige Rotterdammer wordt naast Alfons Arts en keeperstrainer Harmen Kuperus de derde assistent binnen de technische staf onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Frank Wormuth. Van der Ree tekent een overeenkomst voor twee seizoenen, tot medio 2024.


Leestijd: 1 minuut

Dennis van der Ree nieuwe assistent-trainer FC Groningen
Dennis van der Ree nieuwe assistent-trainer FC Groningen

Van der Ree doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en debuteerde uiteindelijk in het betaald voetbal namens FC Utrecht. Daarnaast kwam de voormalig verdediger in het profvoetbal uit voor NAC Breda, AGOVV en SC Cambuur. In totaal speelde Van der Ree ruim 200 wedstrijden in het betaald voetbal. Na zijn actieve loopbaan als speler ging hij aan de slag als trainer.

Vanaf 2014 tot de zomer van 2019 bij SC Cambuur eerst als Beloften-trainer en later als assistent bij de hoofdmacht. In het seizoen 2019/2020 was Van der Ree assistent-trainer bij FC Twente en afgelopen seizoen maakte hij deel uit van de technische staf van Feyenoord. Met de Rotterdammers deed hij afgelopen seizoen veel Europese ervaring op met video-analyse als specialisatie.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is uiteraard te spreken. 'Dennis heeft naast de trainerservaring op het veld als pré dat hij ook affiniteit heeft met videoanalyse. Wij denken dat videoanalyse steeds belangrijker wordt bij de individuele ontwikkeling van spelers. Hoewel Dennis de mogelijkheid had zijn contract bij Feyenoord te verlengen, heeft hij na gesprekken met ons toch voor een toekomst bij FC Groningen gekozen. Daar zijn wij hartstikke blij mee.' (Foto: FC Groningen)