Sport

Dick Lukkien met degraderend FC Emmen terug naar Euroborg

Dick Lukkien gaat met een slecht gevoel de vakantie in. De nieuwe trainer van FC Groningen slaagde er niet om FC Emmen in de Eredivisie te houden. Over twee wedstrijden was Almere City in de finale te sterk.


Leestijd: 1 minuut

Dick Lukkien
Dick Lukkien

Zo kwam een verdrietig einde aan zeven enerverende jaren in Emmen waar Lukkien in de zomer van 2016 begonnen. Er volgden twee promoties en uiteindelijk evenzovele degradaties. Tegen Almere City, dat voor het eerst in de historie naar de Eredivisie promoveert, zat het er geen moment in. Na de 2-0 nederlaag in Almere volgde zondag een 2-1 nederlaag aan de Oude Meerdijk.

Lukkien was populair in Emmen en nam met een brok in de keel ten overstaan van de fans afscheid. ‘Ik heb zeven jaar mijn stinkende best gedaan en als het dan zo eindigt dan is dat heel zuur.’ De 51-jarige Lukkien neemt maandag met de ploeg afscheid en vertrekt dinsdag met vakantie naar Spanje. Om zich op te laden voor de volgende klus; een terugkeer bij FC Groningen.

In de wetenschap dat inmiddels bijna 5000 seizoenkaarten verkocht zijn moet er een hoop gebeuren. Kijk alleen maar naar het op orde brengen van de selectie en het invullen van alle staffuncties. Vorige week werd duidelijk dat Marcel Groninger één van de assistent-trainers is en tekende de Duitse verdediger Marco Rente voor vier seizoenen bij de gedegradeerde Trots van het Noorden.

De eerste contouren van het vernieuwde FC Groningen. De vraag is of Lukkien echt tijd heeft voor vakantie of dat groenwit denken snel de overhand neemt. De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdagavond 11 augustus. Nog twee maanden tijd om helemaal klaar te zijn voor een snelle terugkeer naar het hoogste niveau.