Sport

Directeur Frank van Mosselveld officieel begonnen bij FC Groningen

De eerste werkdag van de nieuwe algemeen directeur Frank van Mosselveld (40) bij FC Groningen stond in het teken van zijn officiële presentatie. Van Mosselveld tekende een overeenkomst voor vijf seizoenen tot medio 2029.


Leestijd: 1 minuut

Frank van Mosselveld tijdens zijn presentatie bij FC Groningen
Frank van Mosselveld tijdens zijn presentatie bij FC Groningen

In april van dit jaar maakte FC Groningen bekend dat Van Mosselveld de opvolger is van de inmiddels vertrokken Wouter Gudde. Aangezien Van Mosselveld tot het einde van het afgelopen seizoen nog de algehele leiding had bij RKC Waalwijk is gezocht naar een passend moment om de geboren Waalwijker officieel voor te stellen als de nieuwe sterke man in de organisatie.

‘Ik ben blij en trots dat ik hier zit. Vanaf de eerste gesprekken is het gevoel bij deze club goed. FC Groningen is een club van het volk en dat past bij mij. De supporters kunnen hier echt als twaalfde man fungeren. Ik heb dat zelf ook ervaren als speler en dat is de kracht en wisselwerking die we met elkaar moeten hebben. Ik sta graag tussen de mensen en heb heel veel zin om met elkaar deze mooie club verder uit te bouwen.’

Van Mosselveld liet verder weten dat het komend seizoen zaak is voor FC Groningen om zich zo snel mogelijk veilig te spelen om van daaruit in alle rust verder te bouwen. Om via een geleidelijke weg weer naar de play-off plaatsen te kijken die recht geven op de strijd om een plekje in de Europese Conference League.

Maar zover is het nog lang niet. Eerst een goede selectie op de been krijgen. Aanvaller Thijs Oosting lijkt de volgende aanwinst te zijn. De 24-jarige Drent heeft nog een tweejarig contract bij Willem II, maar zou voor een gelimiteerd bedrag weg mogen uit Tilburg. Oosting die via de jeugdopleiding bij AZ in Alkmaar terecht kwam liep bij Willem II een zware knieblessure op. (Foto: website FC Groningen)