Sport

Dit moet je weten over wedden op voetbal

Steeds meer mensen wagen zich aan het wedden op voetbal. Het kan je dan ook een leuk extra zakcentje opleveren. Je moet dan natuurlijk wel een beetje verstand van voetbal hebben – en geluk speelt natuurlijk daarnaast een belangrijke rol. Denk jij erover na om te gaan wedden op de uitslagen van voetbalwedstrijden? Lees in dit artikel alles wat je hierover moet weten!


Leestijd: 2 minuten

Dit moet je weten over wedden op voetbal
Dit moet je weten over wedden op voetbal

Bij wedden op voetbal voorspel je de uitslagen van wedstrijden en zet je hier geld op in. Je kunt dit bij verschillende bookmakers doen. Inmiddels zijn er meerdere manieren om op voetbal te wedden en hoef je niet meer alleen op wedstrijduitslagen te wedden. Zo kun je ook kiezen voor “Under/Over”, Handicap, en bijvoorbeeld jouw voorspelling voor wie de doelpunten in een wedstrijd zal maken. De bookmakers bepalen de verhouding tussen kans en winst aan de hand van odds. Op basis van hoe sportliefhebbers de kansen inschatten wordt bepaald hoe hoog het te winnen bedrag is. Wanneer veel mensen op een bepaalde uitslag wedden zal het te winnen bedrag uiteraard lager zijn.

Je kunt in Nederland inmiddels bij verschillende bookmakers wedden op voetbal. Deze bookmakers staan geregistreerd bij de Nederlandse Kansspelautoriteit en zijn de beste bookmakers van Nederland. Wanneer een bookmaker hierbij is aangesloten weet je dat het gaat om een veilige en betrouwbare partij. Iedere (website van een bookmaker) werkt anders en daarom is het belangrijk je goed te oriënteren om te kijken welke bookmaker de beste weddenschappen aanbiedt. Blijf dus altijd vergelijken om te kijken waar je het beste jouw weddenschappen kunt uitvoeren.

Het is erg belangrijk om je goed in te lezen voordat je begint met het wedden op voetbalwedstrijden. Wanneer je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de voetbalwereld zul je namelijk eerder een juiste gok maken. Oriënteer je dus in de verschillende teams en de spelers, mogelijke schorsingen, blessures en andere zaken die invloed kunnen hebben op de uitslag van een wedstrijd. Vervolgens houd je de quoteringen, de odds die de bookmakers toekennen aan een uitslag, in de gaten. Aan de hand van al deze zaken hoop jij een succesvolle bet te plaatsen.

Het beste – en leukste – is om live te gaan wedden op de uitslagen. Je kunt dan tijdens de voetbalwedstrijd je voorspellingen aanpassen als je tijdens het kijken denkt dat het toch de andere kant op zal gaan. Bookmakers raden wel aan om een goede strategie te hebben wanneer je live wil wedden op voetbal. Er bestaan verschillende strategieën en je kunt dan ook onderzoeken wat voor jou het beste werkt. Je kunt bijvoorbeeld wedden op basis van wiskundige formules, maar je kunt ook een boekje bijhouden met daarin al je ervaringen en vorige winsten en verliezen en aan de hand hiervan je keuzes maken.

Extra tip: ben je een beginner op het gebied van wedden op voetbal? Begin dan met een laag bedrag; je kunt altijd meer inzetten wanneer je meer ervaring hebt.