Donar als derde richting de play-offs om de landstitel

De basketballers van Donar hebben onder leiding van de nieuwe coach Pete Miller de tweede zege op rij geboekt. In Rotterdam werd Feyenoord met 99-80 verslagen. Het was de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Donar is als derde geëindigd en stuit in de eerste ronde van de play-offs op Den Helder Suns.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Het ging in de eerste twee kwarten lang gelijk op. Twee scores van Jarred Ogungbemi-Jackson zorgen voor een kleine voorsprong halverwege; 42-38. Direct na rust trok Donar door en werd definitief de baas in de wedstrijd. Een paar goede driepunters lieten de voorsprong snel oplopen. Feyenoord trad overigens niet op volle oorlogssterkte aan. Een aantal belangrijke spelers werden gespaard met het oog op de naderende play-offs.

Het prettige aan het spel van Donar was dat af en toe de hand van Miller al zichtbaar was. Snel aanvallend spel is waar 'Pistol Pete' van houdt. Nadat het derde kwart met tien punten gewonnen was (32-22) was het in de laatste tien minuten een kwestie van consolideren. Aldus geschiedde. De voorsprong werd nog met vijf punten uitgebreid waarmee een prima 99-80 zege het eindresultaat was.

Liefst zeven spelers kwamen scorend in de dubbele cijfers terecht. Ogungbemi-Jackson was topscorer met 20 punten. De kwartfinale van de play-offs begint op 8 mei met een uitduel tegen nummer zes Den Helder. De return is drie dagen later in MartiniPlaza.

Daarvoor wordt het bekertoernooi nog afgewerkt. Te beginnen met de kwartfinale op 28 april. De tegenstander is nog niet bekend. De halve finale is op vrijdag 30 april en de finale staat gepland voor zondag 2 mei.