Sport

Donar begint met nieuwe spelverdeler aan competitie met België

Na een periode van ruim twee weken zonder wedstrijden kunnen de fans van Donar hun helden eindelijk weer aanmoedigen. In MartiniPlaza beginnen de Groningers woensdagavond om 19.30 uur aan de Elite Gold van de BNXT-League met de nieuwe spelverdeler Nickolas Tomsick


Leestijd: 1 minuut

De Amerikaans-Kroatische speler heeft tot het einde van het seizoen getekend. De ervaren 33-jarige speler stond onder contract bij House of Talents Spurs Kortrijk waar hij een knieblessure opliep. Terwijl al een vervanger was aangetrokken herstelde Tomsick sneller dan verwacht en raakte overbodig. Tomsick vervangt Justinas Ramanauskas, die op zoek kan naar een andere club.

Volgens technisch directeur Drago Pasalic had de ploeg richting het beslissende deel van het seizoen een nieuwe impuls nodig om het tot nu toe tegenvallende spel te verbeteren. Te beginnen tegen RSW Liège Basket, de nummer vier van de reguliere Belgische competitie. De ploeg uit Luik neemt voor het eerst deel aan de competitie tussen de beste Nederlandse en Belgische ploegen. Een team in opkomst, want tot een paar seizoenen geleden bungelde Luik regelmatig onderin.

Het is koffiedik kijken wat Donar in de Elite Gold kan betekenen. De ploeg van coach Andre Stimac plaatste zich als vierde voor de tussenfase van de competitie en speelde tot nu toe erg wisselvallig. Allemaal het gevolg van het faillissement van afgelopen zomer en de doorstart met daarbij de nodige financiële beperkingen. Dat vertaalt zich in een sportief wankel geheel.

Een tegenvaller is dat Jordy Kuiper dit seizoen niet meer in actie om een enkelblessure operatief te verhelpen. Kuiper is al langere tijd geblesseerd en de hoop was om het met intensief behandelen te verhelpen. De conclusie is dat dit niet gaat lukken. De zogeheten Cross Border competitie duurt tot begin mei waarna de play-offs van de Nederlandse competitie beginnen. (foto: website Donar)