Donar begint na inhaalrace sterk in Elite A

De afgelopen weken had Donar het lastig. Er werden moeizame zeges geboekt en zelfs verloren. Er werd getwijfeld aan de kwaliteiten. Dit weekend begon het vervolg van de reguliere competitie en in de Elite A leek Donar alles van zich af te schudden door na een enorme inhaalrace in Den Bosch te winnen met 81-68.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Nog altijd zonder Thomas Koenis en Justin Watts begon Donar nog moeizaam aan het duel in de Maaspoort. De thuisploeg begon met overtuiging en trakteerde de gasten op een 23-8 achterstand in het eerste kwart. Via 27-18 na de eerste tien minuten stond de formatie van coach Ivan Rudez met 45-35 achter. Bij Den Bosch viel vrijwel elk schot door de basket en bij Donar moesten de spelers blijkbaar nog warmdraaien om na de pauze toe te slaan.

In het tweede deel van de wedstrijd zagen we een heel ander Donar aan het werk onder leiding van spelverdeler Jarred Ogungbemi-Jackson. Er kwam maar liefst een 21-0 run in het voordeel van de Groningers op het scorebord. Dat zorgde voor een kanteling van de wedstrijd. Na het derde kwart stond Donar met 61-60 voor en besliste de wedstrijd in het slotkwart definitief hun voordeel.

Een 20-8 kwartstand bracht Donar uiteindelijk een ruime 81-68 overwinning. Een resultaat waar het voor de rust niet naar uit zag. Ogungbemi-Jackson bekroonde zijn fabelachtige optreden met 31 punten en was daarmee topscorer. Komende zaterdag wacht Donar de volgende uitdaging. In de Vijf Meihal is ZZ Leiden dan vanaf 20.00 uur de tegenstander.