Sport

Donar begint play-offs tegen Werkendam

MPC/Donar verloor zaterdagavond de 32e en laatste competitiewedstrijd in Weert met 96-84. Daardoor is Werkendam dinsdag de eerste tegenstander in de play-offs.


Leestijd: 1 minuut

Op de vraag of Donar bewust van Weert zou hebben verloren reageerde Pinas zaterdagavond furieus. Zoiets zou volgens de Donar-coach niet mogen bestaan in de topsport. Feit is dat de nederlaag Donar helemaal niet slecht uitkomt.

Het thuisvoordeel was afgelopen donderdag in de eigen Martiniplaza al behaald. Door de nederlaag is niet Omniworld Almere, maar Image Center Werkendam. Uitgerekend de ploeg die zijn topscorer vlak voor de play-offs ‘verloor’ Jeremy Veal moest na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Amsterdam worden geopereerd aan een liesbreuk en zal deze competitie niet in actie komen. Veelzeggend is het verlies van Werkendam in het afsluitende duel tegen de C3 Cobra’s, dat het hele seizoen slechts vijf duels won.

Donar verspeelde vlak voor de rust een zekere voorsprong. Met nog één seconde op de klok zag Donar 34-36 veranderen in 38-36. Het derde (72-67) en vierde kwart waren ook voor Vanilla (96-84). Of eigenlijk voor Omar Sneed (42 punten en 10 rebounds), de ster van het All Star Gala 2001.

Bij Donar leek men zich onbewust toch al bezig te houden met Donar-Image Center van dinsdag aanstaande (19.30 uur in Martiniplaza).Vorig jaar werd Donar door dezelfde ploeg uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs.Topscorers: Randolph 18, Kalpic 15, Hadash 12, Triemstra 11, Watkins 10, Vorenhout 10.