Donar behaalt door zege thuisvoordeel

MPC/Donar heeft donderdagavond in Martiniplaza Canoe Jeans/Den Bosch verslagen: 105-98. Door de zege begint Donar de play-offs dinsdag a.s. met een thuiswedstrijd.

In het eerste kwart nam Donar snel een voorsprong en gaf die daarna nooit meer uit handen. Via een driepunter in (na?) de zoemer kwam Den Bosch terug tot een 21-18 achterstand na 10 minuten.

In het tweede kwart schakelden de Groningers een tandje bij, Den Bosch kon maar 17 punten stellen tegenover de 35 van Donar. Met 56-35 gingen beide ploegen de rust in.

Het derde kwart was voor Den Bosch, dat precies één punt dichterbij kwam: 83-63. In de slotfase van het duel kwamen de Brabanders tenslotte nog dichtbij, maar echt spannend werd het niet meer. Mede vanwege het hoge vrijworppercentage van topscorer Kalpic (21).

Randolph (20 en 16 rebounds) en Gulin (19, waarvan vier driepunters) scoorden er ook weer lustig op los. Watkins scoorde ’triple doubles’: 15 punten, 10 rebounds en 12 assists.

Door de zege is Donar verzekerd van thuisvoordeel in de kwartfinale van de play-offs. Dinsdag speelt Donar de eerste kwartfinale om 19.30 uur in Martiniplaza, tegen nu nog onbekende tegenstander.