Donar blijft na nipte zege ongeslagen koploper

Het leek er halverwege niet op, maar de basketballers van Donar hebben de altijd lastige uitwedstrijd tegen New Heroes in Den Bosch nipt gewonnen. Het werd 89-88 in het voordeel van Donar. Bij rust stonden de Groningers royaal achter; 53-40. Een prima tweede helft zorgde ervoor dat de achterstand net omgebogen kon worden in de derde zege van het seizoen in evenzovele duels voor de koploper.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Geen toeschouwers en dat zorgde voor een bizarre sfeer. Mogelijk hadden de gasten daar last van, want in de eerste twee kwarten liep het totaal niet. Veel balverlies gaf Den Bosch veel extra kansen en hun schot van afstand viel meer dan behoorlijk. Het stond in no-time 22-7 voor de thuisploeg. Vanaf dat moment was het duidelijk dat er veel reparatiewerk verricht moest worden.

Dat kwam pas na de pauze op gang. Na een 53-40 achterstand bij de thee kwam een heel ander Donar op de vloer. Er was meer energie en het speltempo ging omhoog. Een knap derde kwart bracht de ploeg van coach Ivan Rudez, die zich in de kleedkamer wel even had laten gelden, volledig terug in de wedstrijd. Twee driepunters op rij van Will Moreton brachten Donar aan het einde van het derde kwart voor het eerst op voorsprong; 68-71.

In het laatste kwart werd de voordelige marge aanvankelijk groter en bij 87-82 leek er weinig meer aan de hand. Den Bosch kwam terug tot 85-87, waarna Henry Caruso de wedstrijd vanaf de vrije worplijn in het slot gooide. Hij benutte twee van de vier pogingen; 85-89. Een driepunter in de slotseconde bepaalde de eindstand op 88-89.  Davonté Lacy was topscorer met 16 punten. Donar is koploper in de Dutch Basketbal League met 6 punten uit drie wedstrijden.