Sport

Donar eenvoudig naar winst in Den Haag

De basketballers van Donar hebben de uitwedstrijd bij The Hague Royals met 91-52 gewonnen. Halverwege stond het al 44-32 voor de Groningers. Donar staat vierde in de NBTX League met vijf punten uit drie wedstrijden. Drie minder dan koploper Heroes Den Bosch, dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Coach Matthew Otten ontbrak in Den Haag. Hij is in zijn geboorteland Amerika vanwege het overlijden van zijn vader. Assistent Jan Stalman nam de honneurs waar. Donar speelde vanaf het begin met veel energie en drive. Dat vertaalde zich in een overwicht. De gebeurde zonder de geblesseerden Henry Caruso en Austin Luke. De thuisploeg kon het in het begin nog aardig bijsloffen, maar een 17-2 demarrage in het tweede kwart besliste het duel feitelijk.

Na de pauze was Donar duidelijk de baas op het veld en won beide kwarten royaal. De score stokte bij 91 punten. Komende zaterdag staat in MartiniPlaza de topper tegen Landstede Zwolle op het programma. Volgende week woensdag begint het Europese avontuur in de poulefase van de FIBA Europe Cup met een thuisduel tegen London Lions. Donte Ingram was topscorer met 20 punten. Marquis Addison noteerde zeventien punten.