Sport

Donar eindelijk compleet na uitschakeling van Oranje op het EK

Het Nederlands basketbalteam is dinsdag uitgeschakeld op het Europees kampioenschap in Tsjechië. Tegen Polen verloor Oranje met 75-69 van Polen. Nederland had moeten winnen om nog kans te maken op een vervolg in de titelstrijd. Gevolg is dat Donar-spelers Leon Williams, nieuweling Olaf Schaftenaar en coach Matthew Otten nu kunnen aansluiten om de voorbereiding bij hun club op te pakken.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

Dat maakt de selectie van Donar eindelijk compleet en dat is nodig ook, omdat de eerste oefenwedstrijden dramatisch verlopen zijn. Grote nederlagen tegen Oldenburg, Rasta Vechta en Eisbären Bremerhaven de afgelopen periode spraken boekdelen. Assistent André Stimac zal ongetwijfeld blij zijn dat eindbaas Otten de verantwoordelijkheid overneemt.

Na een paar dagen trainen in Groningen speelt Donar op vrijdag en zondag in Engeland twee keer tegen Leicester Riders. Om op zondag 18 september in België te oefenen tegen Antwerp Giants. De voorbereiding sluit Donar op 24 september af met een oefenduel in Assen tegen Feyenoord. Vanaf 28 september gaat het seizoen officieel beginnen met de strijd om de Supercup. In Brabant is landskampioen Den Bosch dan de tegenstander.