Sport

Donar gaat Europees op neutraal terrein spelen

Donar gaat de kwalificatiewedstrijden richting de Champions League op neutraal  terrein spelen. Waar wordt eind deze week bekend. Het is gebleken dat veel clubs moeite hebben om reizen te boeken in verband met het coronavirus. Daarom heeft de internationale bond FIBA het format van de kwalificatie gewijzigd.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

In plaats van uit- en thuisontmoetingen wordt de kwalificatie ronde gespeeld in een toernooi-format. Er zullen vier toernooien worden georganiseerd, elk bestaande uit twee halve finalewedstrijden en één finalewedstrijd. Donar speelt in Groep B:

Halve finale 1: Iraklis (GRE) – Keravnos (CYP)
Halve finale 2: Dnipro (UKR) – Donar
Finale: Winnaar halve finale 1 tegen 2

Uiterlijk vrijdag 21 augustus worden de clubs geïnformeerd over plaats(en) en data van de toernooien. Verder heeft de loting plaatsgevonden van de FIBA Europe Cup (FEC). Wanneer Donar de halve finale van de voorronde van Dnipro verliest. worden de Groningers ingedeeld in groep E van de FEC. Dan zijn de tegenstanders de verliezer van Anwil Wloclawek (Pol) tegen Belfius Mons (Bel), de verliezer van Sporting Lissabon (Por) tegen Fribourg Olympic (Zwi) en London Lions (Gbr).

Mocht Donar de finale van de voorronde verliezen, dan worden de tegenstanders in groep F: Mornar Bar (Mne), Heroes Den Bosch  en BC Borisfen (Blr).