Donar gaat Europees strijdend ten onder

De ene Europese wedstrijd is de andere niet. Daar waar Donar vorige week in het eerste duel van de poulefase in de FIBA Europe Cup kansloos ten onder ging tegen Londen Lions was het tegen Medi Bayreuth in MartiniPlaza een ander verhaal. Donar verloor weliswaar met 71-64, maar streed voor iedere centimeter.

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

Zonder de geblesseerden Austin Luke en Lotanna Nwogbo begon Donar aan het avontuur in de wetenschap dat eigenlijk gewonnen moest worden om de kansen op de volgende Europese fase in poule C levend te houden. De Duitsers waren vooraf de favoriet. Alleen al vanwege het veel hogere budget. Het begin was lastig waarbij de gasten snel een 22-12 voorsprong namen. Langzaam kwam Donar beter in de wedstrijd. Halverwege stond het 31-39.

Na een gelijkopgaand derde kwart kwam de wedstrijd in het vierde kwart tot een climax. De ploeg van coach Matthew Otten gooide er nog een schepje bovenop en kwam terug tot een achterstand van vijf punten met nog vijf minuten te gaan; 57-62. Een sensatie hing in de lucht, maar zover kwam het net niet. De Duitsers richten zich op en liepen toch weer uit naar 67-57. Dat was de nekslag.

Uitblinker Henry Caruso was topscorer met 20 punten. Komende zaterdag speelt Donar in de BNXT League thuis tegen Heroes Den Bosch. Na afloop is het officiële afscheid van Jason Dourisseau.