Sport

Donar haalt vervanger voor weggestuurde Kacinas

Voor de recent weggestuurde Mindaugas Kacinas heeft Donar de Letse meervoudig international Artjoms Butjankovs vastgelegd. De 31-jarige aanwinst komt over van het Italiaanse Pallacanestro Reggiana.


Leestijd: 1 minuut

Donar haalt vervanger voor weggestuurde Kacinas
Donar haalt vervanger voor weggestuurde Kacinas

Butjankovs speelde in het begin van zijn carrière onder meer bij Valmiera, om na enkele jaren de overstap te maken naar Ventspils. In Ventspils deed hij ervaring op in de Eurochallenge, EuroCup en FIBA Europe Cup. Daarna speelde hij onder meer voor VEF Riga. Afgelopen seizoen kwam Butjankovs uit voor BC Samara in Rusland (tweede niveau). Na de inval in Oekraïne zocht hij een andere club en werd in april met open armen ontvangen bij Pallacanestro Reggiana.

In de afgelopen jaren was de Let goed voor gemiddeld tussen de 10 en 17 punten maakte en tussen de 5 en 8 rebounds pakte. 'Ik wil op de eerste plaats de Donar organisatie bedanken dat ze mij de kans geven me in Europa te laten zien. Ik hoop dat de fans van mijn stijl houden en hun eigen oordeel geven gedurende het seizoen. Op dit moment zit ik vol energie om het team te helpen alle doelen te behalen in de verschillende competities.' (Foto: Donar)