Sport

Donar hard op weg naar bekerfinale

De kans om te mogen strijden om de eerste prijs van het seizoen is groot voor de basketballers van Donar. Na een verpletterende 91-58 overwinning op Aris Leeuwarden in de eerste halve finale van het bekertoernooi is de finale binnen handbereik. Voor 1000 toeschouwers speelde Donar met veel overtuiging.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Aris is in het verleden regelmatig een lastige tegenstander gebleken. Zo verloor Donar aan het begin van het seizoen nog met 81-80 op het Kalverdijkje in Leeuwarden. De ploeg van coach Matthew Otten was gewaarschuwd en speelde ook op die manier. De alertheid en scherpte spatte ervan af. Al duurde het even om dat in de score uit te drukken.

Tot het begin van het tweede kwart konden de gasten aanhaken in MartiniPlaza. Waarna Donar het heft in handen nam en in het tweede en derde kwart een flinke tik uitdeelde. Halverwege stond het 46-31 in het voordeel van de thuisploeg. Vervolgens wervelde Donar door om de uitgangspositie voor de return komende zondag zo goed mogelijk te maken. Met Willem Brandwijk als één van de aanjagers (elf punten en negen rebounds).

Donte Ingram was topscorer met 16 punten. De return is aanstaande zondag om 16.00 uur.