Sport

Donar in financieel zwaar weer

Donar moet de tering naar de nering zetten zo laat het bestuur van de club weten om de toekomst te kunnen waarborgen. Er zijn al een tijdje liquiditeitsproblemen en de club is inmiddels in gesprek met crediteuren om tot een oplossing te komen.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

Om welk bedrag het exact gaat is niet bekend, maar voorzitter Jannes Stokroos liet vrijdagochtend op Radio Noord weten dat je er een mooie woning voor kunt kopen. Alhoewel het exacte bedrag nog niet bekend is. De club maakte ook bekend dat penningmeester Ronald Arkema om persoonlijke redenen per direct is opgestapt. Of dit wellicht ook te maken heeft met de ontstane financiële malaise is onduidelijk.

Volgens Stokroos hebben de problemen niet onmiddellijk te maken met het overschrijden van de begroting, maar spitst het zich toe op tegenvallende inkomsten. Zo zijn verwachte NOW gelden niet ontvangen, waardoor de bankrekening sneller onder nul kwam dan voorzien. Daarnaast speelt de slechte start van de competitie een rol en ook de effecten van de sterk toegenomen inflatie raakten de begroting.

De situatie is dusdanig ernstig dat serieus naar de toekomst gekeken moet worden. In een persbericht geeft de club aan om samen met de Raad van Toezicht te kijken welke keuzes nodig zijn om voor de komende jaren basketbal op het hoogste niveau in Groningen te behouden. Donar had de laatste jaren het hoogste budget van Nederland. Dat zal zo liet Stokroos zich op Radio Noord ontvallen het komende seizoen niet meer het geval zijn.

Voorlopig hoeven de fans dan ook niet te rekenen op namen van nieuwe spelers. De club is eerst druk om weer een solide basis te krijgen.