Sport

Donar in wachtkamer na nieuwe Europese nederlaag

Het wordt een spannende dag voor de basketballers van Donar. In de loop van de dag is duidelijk of ze zich plaatsen bij de laatste zestien in de strijd om de Europe Cup. Na de eerdere 99-98 nederlaag tegen Den Bosch volgde donderdagavond in de Europese bubbel in Den Bosch een 93-81 verlies tegen het sterke Parma uit Rusland.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Donar hoopt als één van de vier beste nummers drie uit de zes poules door te gaan. De vraag is of dit met een negatief doelsaldo van -13 lukt. Het had nog minder kunnen zijn, omdat de Groningers op een gegeven moment met 87-68 achterstonden. Een 10-0 run in het vierde kwart bracht Donar dichterbij tegen een tegenstander die meer dan twee keer zoveel budget hebben dan Donar.

De ploeg van coach Ivan Rudez werkte er hard voor, maar kwam in het teamspel nog niet altijd even gelukkig uit de verf. Bij Parma stonden stuk voor stuk lange mannen binnen de lijnen waar tegen opgebokst moet worden. Donar kreeg nooit een echte kans om in de wedstijd te groeien. De Russen hadden steeds controle met een voorsprong van rond de tien punten.

Daarom was het knap dat Donar het in de slotfase nog een keer probeerde en terugkwam tot een nadelige marge van acht punten; 81-89. In de bubbel van Den Bosch gooide Parma er nog twee ballen in om de eindstand te bepalen op 81-93. Jared Ogungbemi-Jackson was topscorer met 25 punten. Komende woensdag hervat Donar de competitie met een thuisduel tegen Den Bosch.