Sport

Donar kent de vijf Belgische tegenstanders in volgende fase competitie

De hoogste basketbalcompetitie in Nederland, waar Donar in speelt, is dit seizoen voor het eerst geïntegreerd met België. Na de reguliere fase is nu het moment aangebroken dat Nederlandse en Belgische ploegen elkaar in aanloop naar de play-offs treffen in de zogeheten Cross-Border Fase.  Donar begint op zondagmiddag 6 maart met een uitduel tegen topclub Filou Oostende.


Leestijd: 1 minuut

De volgende fase van de competitie loopt van begin maart tot eind april. Hierin spelen de vijf beste Nederlandse en Belgische ploegen, waarbij iedere Nederlandse ploeg de vijf opponenten uit België in een thuis en uitwedstrijd treft en andersom. In deze periode spelen ploegen uit hetzelfde land niet tegen elkaar. Dat is pas na de Cross-Border Fase weer aan de orde.

Behalve Oostende speelt de ploeg van coach Matthew Otten tegen Kangoeroes Mechelen, Belfius Mons-Hainaut, Telenet Giants Antwerp en Stella Artois Leuven Bears. De eerste thuiswedstrijd is op woensdagavond 16 maart. Dan is Mons-Hainaut uit Bergen (Mons) vlakbij de grens met Frankrijk te gast in MartiniPlaza. De reeks wordt op vrijdagavond 29 april afgesloten met een thuisduel tegen Oostende.

De twee hoogst geklasseerd clubs van elk land in de Cross-Border Fase plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finale van de nationale play-offs. De drie andere clubs beginnen in de kwartfinale. Na uitschakeling in de eigen play-offs plaatsen de teams zich voor de BNXT play-offs met de Belgische ploegen. Dat is pas in juni aan de orde.

Tussendoor speelt Donar op zondag 20 maart de bekerfinale, eveneens in het eigen MartiniPlaza, tegen Heroes Den Bosch.