Donar krijgt steeds meer kleur op het gezicht

Na een lastige periode lijken de basketballers van Donar het lek langzaam boven te krijgen. Na de knappe zege afgelopen weekend tegen topploeg Leiden wonnen de Groningers woensdagavond met 93-79 in Rotterdam van Feyenoord. Donar is inmiddels geklommen naar de derde plaats met 29 punten uit 17 duels. Drie minder dan koploper Den Bosch.

Bestuur Donar op zoek naar nieuwe coach na ontslag Otten

Er moet bij gezegd worden dat Donar vanwege corona twee zeges in de schoot geworpen kreeg, omdat tegenstanders niet konden spelen. Aan de andere kant was de zege in Rotterdam de derde op rij in een uitwedstrijd. De ploeg van coach Matthew Otten kwam wel met 7-0 achter, maar pakte de draad vervolgens direct op. Met veel agressie en overtuiging in het spel was duidelijk dat Donar nadrukkelijk op jacht was naar de volle buit.

De slag werd geslagen in het tweede kwart. Na een kleine 27-25 voorsprong na de eerste tien minuten schakelden de gasten de turbo in met resultaat. Mede dankzij een 13-0 run was het halverwege 53-36. Dat bleek al de nekslag voor de thuisploeg. Na rust kon Donar de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. De maximale voorsprong bedroeg ruim twintig punten. Daardoor was er gelegenheid om de jongelingen Sheyi Adetunji, Kjeld Zuidema en Mark Roorda speeltijd te geven.

Marquis Addison was topscorer met 16 punten. Komende zaterdag volgt een nieuwe testcase voor Donar. Dan wacht de uitwedstrijd tegen koploper Den Bosch.