Sport

Donar laat Leiden langszij komen in finale

In een zo goed al uitverkocht kolkende MartiniPlaza waren alle voorwaarden aanwezig voor Donar om op matchpoint te komen in de finale om de landstitel. Na de knappe zege in Leiden afgelopen zondag volgde helaas een 68-65 nederlaag tegen ZZ Leiden.


Leestijd: 1 minuut

Donar tijdens een eerdere wedstrijd
Donar tijdens een eerdere wedstrijd

Zo is het 1-1 in de best-of-five serie en geen 2-0. Daarmee is de achtste landstitel in de geschiedenis van de club voorlopig verder uit zicht geraakt. Duel drie is donderdagavond in de Vijf Meihal in Leiden, waarna het play-off circus zich zaterdagavond weer meldt in een waarschijnlijk uitverkocht MartiniPlaza. In ieder geval goed voor de penningmeester van Donar.

Het begon zo goed. De ploeg van coach Andrej Stimac begon prima en nam snel een 11-3 voorsprong. Daarmee leek de toon gezet, maar de gasten wisten het belang van de wedstrijd en gaven daar invulling aan. Met 2-0 achter komen zou het voor de Leidenaren heel lastig maken. Het Donar van de laatste tijd leunt op een sterke verdediging. Iets waar de gasten ook meer de nadruk op hadden gelegd en dat bleek een belangrijke sleutel naar winst.

Het duel ontwikkelde zich vrij snel als een typisch finaleduel. Vechten en strijden om ieder punt, fysiek spel en geen frivoliteiten. Halverwege stond Donar met 33-30 voor en na de pauze bleef het een close game. Een paar minuten voor tijd was het 58-59 en zinderde de spanning door de hal. Het kon nog alle kanten op. Leiden had de zenuwen het beste onder controle en trok de voor hen zo belangrijke zege over de streep.

Een gemiste kans voor Donar. Daar kon de beste man aan Donar-zijde Clay Mounce, met twintig punten topscorer, ook niks meer aan veranderen.