Donar laat zich verrassen in bekertoernooi en is uitgeschakeld

Donar is woensdagavond verrassend uitgeschakeld in het bekertoernooi. In Bemmel was Yoast United met 97-91 te sterk voor de Groningers. Halverwege stond Donar met 52-48 voor en leek er nog weinig aan de hand, maar na rust raakten de gasten de draad kwijt en was uitschakeling in de kwartfinale het verdict.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Het was de eerste serieuze uitdaging voor de nieuwe coach Pete Miller. Hij nam het twee weken geleden over van Ivan Rudez en had al gewonnen van Den Helder en Feyenoord, maar in beide gevallen waren de tegenstanders behoorlijk gehavend. In sporthal Schaapskooi startte Donar veelbelovend. In het eerste kwart konden liefst 31 punten genoteerd worden. De thuisploeg had het verdedigend niet echt op orde en daar profiteerde Donar volop van.

Dat effect ging in het tweede kwart nog even verder, maar na de pauze ging er een volledig andere wind waaien. De formatie van oud-Donar-speler Matthew Otten snoerde de defensie stevig aan en kwam scorend vooral van afstand volledig op stoom. Dat zorgde voor een kanteling in de wedstrijd. De thuisploeg won het derde kwart met 29-13 en stond met nog tien minuten te gaan 77-65 voor.

Donar richtte zich nog een keer op en begon het laatste kwart met een 18-2 run. Dat zorgde voor een 83-79 voorsprong. Leon Williams hield Donar in de race met een serie driepunters, maar moest met vijf fouten naar de kant. Na de run van Donar kwam Yoast United met een reeks van elf onbeantwoorde punten; 90-83. Thomas Koenis dunkte de stand nog naar 93-91, maar verder kwam het niet.

De kans op een eerste prijs dit seizoen was om zeep. De focus kan nu op de play-offs met de landstitel als inzet. Donar begint op zaterdag 8 mei in de kwartfinale tegen Den Helder Suns.