Sport

Donar legt met Lacy eerste aanwinst vast.

De 27-jarige Davonte Lacy is de eerste nieuwe aanwinst van Donar. De Amerikaan komt over van de Pro A club Heidelberg.  Thomas Koenis, Shane Hammink en Leon Williams hebben een doorlopend contract, waardoor voor komend seizoen inmiddels vier spelers vastliggen.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Lacy is een guard van 1.93  meter en weegt 93 kilo.Hij genoot zijn opleiding bij Washington State University. Daarna ging hij in Europa aan de slag in Oostenrijk bij UBC Magnofit Güssing Knights en daarna in Duitsland bij Ehingen. In het seizoen 2018-2019 speelde de aamwinst voor de Karlsruhe Lions met de nieuwe Donar coach Ivan Rudež.

Het seizoen 2019-2020 begon hij in Turkije maar Davonte vertrok al snel weer naar Duitsland om in de Pro A bij Academics Heidelberg te gaan spelen. Davonte is een schutter maar heeft ook de skills om met snelle acties naar de basket te gaan. In Heidelberg produceerde Lacy gemiddeld bijna 19 punten per wedstrijd. Rudež is tevreden met deze aanwinst. 'Davonte heeft een hoog basketbal IQ, is zeer strijdbaar en heeft veel ambities. Hij geeft alles om het team te verbeteren en altijd te gaan voor de winst.'

Donar verwacht op korte termijn meer spelers op cruciale posities te presenteren.