Sport

Donar maakt er Europees een potje van en lijdt zware thuisnederlaag

Donar heeft in de groepsfase van de FIBA Europe Cup een valse start gemaakt. In de eerste ronde verloor Donar in de eigen MartiniPlaza kansloos met 79-60 van London Lions. De bijna 2300 toeschouwers zagen een futloos acterende thuisploeg die vanaf het tweede kwart achter de feiten aanliep.


Leestijd: 1 minuut

Bestuur Donar op zoek naar nieuwe coach na ontslag Otten
Bestuur Donar op zoek naar nieuwe coach na ontslag Otten

De eerste twee gaan door naar de volgende ronde. In poule C zijn het Duitse Medi Bayreuth en Kapfenberg uit Oostenrijk de andere opponenten. Bayreuth geldt als de favoriet. Om tweede te worden is het sowieso cruciaal om de thuiswedstrijden te winnen. Daar moet Donar al een stevige veer laten. Het spel kwam totaal niet uit de verf. De eerste tien minuten was het scorend in evenwicht; 13-13, maar vervolgens liep het volledig spaak.

Donar leverde het tweede kwart in met 26-9. Dat zorgde voor een 22-39 ruststand en was de nederlaag al bijna bezegeld. De ploeg van coach Matthew Otten probeerde het na de pauze wel, maar London Lions hield controle. Marquis Teague was met 22 punten de grote plaaggeest voor Donar. Bij de thuisploeg ontbrak de passie en de drive om voor elkaar door het vuur te gaan en iets onoverwinnelijks uit te stralen.

Werk aan de winkel voor Otten, want ook afgelopen zondag in de verloren thuiswedstrijd tegen Zwolle was er het nodige aan te merken op het teamspel en de spirit. Een excuus is misschien het ontbreken van spelverdeler Austin Luke, maar het onvoldoende de bal door het netje gooien blijft ieders individuele verantwoordelijkheid. Het resultaat hiervan was bij iedereen onder de maat. De geblesseerd uitgevallen Lotana Nwogbo deed het met 13 punten nog het beste.