Sport

Donar met opgeheven hoofd uit Europa

Met een overtuigende 85-59 zege op Kapfenberg Bulls hebben de basketballers van Donar met opgeheven hoofd afscheid genomen van het Europese avontuur van dit seizoen. Donar wist vorige week al dat uitschakeling een feit was. Twee zeges en vier nederlagen waren onvoldoende om de poulefase in de FIBA Cup te overleven


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

In een leeg MartiniPlaza moest deze wedstrijd conform Europese regelgeving wel gespeeld worden. In tegenstelling tot de competitie. Vanwege de lockdown speelt Donar pas 8 december weer thuis in de hoop dat fans dan weer welkom zijn. Met de nieuwelingen Jimmy Garvin en Donte Thomas op de tribune, nog niet speelgerechtigd, en zonder Thomas Koenis (buikspierblessure) en de al langer afwezige Austin Luke was het eerste kwart met 21-18 behoorlijk in evenwicht.

Vervolgens nam de ploeg van coach Matthew Otten het duel langzaam in handen tegen de hekkensluiter. Alles leek er op dat Donar goed af wilde sluiten. Er was voldoende scherpte en verdedigend kreeg de thuisploeg het spel steeds beter op orde. Na een 44-37 ruststand bracht een driepunter van Leon Williams de marge op tien punten; 51-41. Het vormde de inleiding naar de grote overwinning.

De Oostenrijkers hesen de vlag en waren niet in staat om Donar van zich af te houden. Zo zette Donar een duidelijke handtekening onder het Europese avontuur, maar zonder een vervolg. Voor het derde jaar op rij is de poulefase het eindstation en dat past niet bij de ambities van de Groninger basketbaltrots. Blessures van diverse spelers waren daar mede debet aan. Niet voor niets zijn vorige week twee spelers aangetrokken.

Donte Ingram was topscorer met 16 punten. Donar kan zich nu richten op de competitie en het bekertoernooi. Te beginnen op zondag 5 december in Bemmel tegen Yoast United. Donar staat twee na laatste in de BNXT League, maar heeft ook drie wedstrijden minder gespeeld.