Sport

Donar met overtuiging naar bekerfinale

Donar kan op jacht naar de zevende basketbalbeker in de historie. Dankzij een 80-70 overwinning in de return van de halve finale tegen Aris Leeuwarden is de finale een feit. Dit na een overtuigende 91-58 zege in de heenwedstrijd afgelopen donderdag in MartiniPlaza. De finale is op zondag 13 maart tegen Heroes Den Bosch.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Door de grote overwinning was de return feitelijk een formaliteit. Het was een onderhoudende wedstrijd op het Kalverdijkje met een opvallende speler bij de thuisploeg. Tim Hoeve genoot zijn opleiding bij Donar en vertoont zijn kunsten tegenwoordig op het parket in Friesland. Hoeve vertrok in 2019 naar Aris en gooide zondagmiddag liefst zeven driepunters raak.

Het deerde Donar uiteindelijk niet. Na een 33-33 ruststand trok de ploeg van coach Matthew Otten het laken na de pauze naar zich toe. Nog altijd zonder Austin Luke en Thomas Koenis. Daar voegde Marquis Addison zich met een bovenbeenblessure bij. Donar kwam goed uit de kleedkamer in de tweede helft en nam snel een voorsprong van meer dan tien punten. De thuisploeg kwam nog een keer terug tot 47-50, maar daarna namen de gasten definitief afstand.

Dankzij meer gedrevenheid en energie om te willen winnen. Daar ontbrak het voor de  pauze aan. In de slotfase was er voor jonkies als Kjeld Zuidema en Mark Roorda speeltijd. Om daarmee ook aan te geven dat de tweestrijd in de halve finale royaal in Gronings voordeel beslist werd. Donte Ingram was topscorer met 20 punten. Komende woensdag treffen beide ploegen elkaar weer. Dan voor de competitie en in MartiniPlaza.