Sport

Donar moet Supercup kansloos aan Den Bosch laten

De slechte oefencampagne deed al het ergste vermoeden over de vorm van Donar. In de strijd om de Supercup volgde een bevestiging hiervan. In de Maaspoort in Den Bosch hadden de Groningers weinig te vertellen tegen landskampioen Heroes. Met een kansloze 76-59 nederlaag als resultaat.


Leestijd: 1 minuut

Donar moet Supercup kansloos aan Den Bosch laten
Donar moet Supercup kansloos aan Den Bosch laten

Donar miste met Leon Williams (enkelblessure) en Artjoms Butjankovs (corona) twee spelers, maar hun afwezigheid verklaarde de nederlaag niet. Ook jongeling Mark Roorda ontbrak overigens. Het spel van de gasten was chaotisch en Donar was niet bij machte om het eigen systeem te spelen. Den Bosch controleerde de wedstrijd en had de buit feitelijk halverwege al binnen. Toen stond een 46-28 achterstand op het scorebord. Tegen de ploeg van coach Erik Braal, die zijn zaakjes alweer prima op orde heeft.

In de basis gaat veel te veel fout bij Donar. Simpele schoten vielen niet en de samenhang en samenspel op de vloer is onder de maat. Met heel veel balverlies als gevolg. Na de pauze was het iets minder slecht en kwamen de gasten een klein beetje terug, maar de nadelige marge bleef altijd minstens ruim tien punten. De sportieve doelstelling voor dit seizoen is het winnen van alle prijzen. Daar kan nu deels al een streep door.

Het is voor Otten een grote uitdaging om zijn team, dat tot nu toe bijna alleen maar verloor, weer vertrouwen te geven en te veranderen in de vechtersploeg van weleer. Vernon Taylor deelde niet in de malaise. De Amerikaan was topscorer met 20 punten en wist zich in positieve zin te onderscheiden tijdens de vanuit Gronings perspectief zeer teleurstellende avond.

(Foto: Donar.nl)